עו"ד שמסנגר על הלקוחות להקל את עונשם

שאלה:

הבנתי שאין מניעה ללמוד לימודי משפטים. השאלה היא מה עם מדבר שקר תרחק? הרבה עו"ד מעגלים פינות מה שנקרא אם לא לומר משקרים במצח נחושה.

דבר שני הבנתי שגם אין מניעה לייצג בתיק פלילי- מה עם עניין של מוסריות וכו'? ז"א- לייצג נאשם ביודיעין שהוא ביצע את המעשה המיוחס לו, אין כאן בעיתיות? או שמבחינת ההלכה אין מניעה מלעזור לו ?

אבקש מקורות גם כן

תשובה:

שלום וברכה,

לשקר כדי להוציא ממון או להיפטר מהוצאת ממון, ברור שאסור. אין שום היתר לגנוב וכ"ש לשקר כדי לגנוב. אפשר להיות עו"ד מבלי לשקר. ויש כאלו.

אדם שעבר עברה פלילית מותר לעו"ד לנסות לסנגר עליו כדי להקל מעונשו. ברור שוא יקבל את העונש, אך אם יגיע עם ייצוג משפטית כדי להסביר את מעשיו ולהקל את עונשו, אין בזה פרס לעבריין, אלא הקלה בעונש – ומותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לשקר כדי במטרה לקבל רווח נחשב לאיסור שקר מהתורה. אם מעמיד את הדברים בצורה מסוימת כדי להקל מהעונש מותר, אבל לא לשנות נתונים.