קשירת הציצית בהידוק חזק לנקב

שאלה:

שלום. בעניין קשירת חוטי הציצית שלכתחילה צריך שיהיה הקשר הראשון צמוד לכנף הבגד לאורכו כדי שיהא נוטף,
מה הדין אם הקשר הראשון רחוק קצת מקצה הכנף עד כדי כך שיש רווח של אצבע או ב' אצבעות מקצה הכנף עד לקשר האם זה כשר ? אשמח לקבל מקורות.

תשובה:

שלום וברכה

ההנחה שהנחת בשאלתך כביכול יש חובה להצמיד אינה נכונה, אדרבה יש שכתבו שאין להצמיד לגמרי, כי יש שחששו שזה "כמאן דפסיק" וכאילו אין מרחק קשר גודל בין קצה הבגד לנקב, ראה חיי אדם כלל יא נשמת אדם סק"ג, ועי' לקט הקמח החדש סי' יא ס"ק נז [להלכה אין חוששים לכך אבל ודאי אין ענין דןקא להדק, ראה אשל אברהם בוטשאטש שם], אלא שעושים מעט מכווץ כדי שאכן הציצית תהיה נוטפת על הקרן. אמנם נכון שבעל תרומת הדשן היה מהדק לגמרי מהטעם הנ"ל כמובא בלקט יושר. וכך היה גם מנהגו של החזון איש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה , אנסה להבהיר עצמי יותר, איו כוונתי האם צריך להצמיד את הקשר אל הנקב כך שגם כנף הבגד מתכווץ מחמת שהקשר מהודק היטב, אלא מדובר שהכנף ישר ובכל זאת תחילת הקשר הראשון רחוק מקצה הכנף (לא מהנקב) כך שיש רווח כשתי אצבעות בין קצה הכנף לבין הקשר ? בברכה.