הכנת תיק לחדר לידה

שאלה:

שלום רב.
אשתי בשבוע ה-37 להריונה, ובהמלצת מבינים, כדאי לארגן תיק ליציאה לביה"ח.
היות ויתכן שנצטרך לצאת לביה"ח בשבת (למרות שלא זו תאריך לידתה המשוער), שאלתי היא מה מותר לשים בתיק ומה יש להשאיר בחוץ (האם מותר, למשל, לקחת איתנו אזניות שמא בצאת השבת היא תרצה לשמוע מוזיקה?), וכמו"כ האם מוטב לארגן 2 תיקים, כשבתיק אחד יש דברים המותרים להביא בשבת, ובתיק השני כל שאר הדברים?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין להניח דברי מוקצה שאינם נצרכים לעצם הלידה [כמו מסמכים נדרשים], את האוזניות תביא לה אחרי שבת, ואפשר בהחלט להכין לזה תיק אחר שאותו מצרפים רק במקרה של לידה ביום חול.

לידה קלה ובהצלחה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ייש"כ.
    באופן כללי מורים להביא את כל המסמכים הקיימים הקשורים להריון וללידה (גם דברים שלא בהכרח יש להם קשר ישיר). האם אכן כך יש לנהוג גם בשבת?