לבקש תוקף בבית משפט על הפסק שקיבל מבית דין

שאלה:

יש לי פס"ד מדיין, והחייב איננו מקיים את חובתו, האם מותר לי ללכת לבית משפט שהם יקיימו את הפס"ד, ובעצם כך יהיה לזה תוקף משפטי.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור להחתים את הפס"ד בבית משפט ולתת לפס"ד תוקף משפטי. האיסור הוא לגשת לבית משפט כדי לאכוף את הפס"ד – אלא שאם הנתבע מסרב לקיים את הפס"ד נחשב הלה סרבן, וביה"ד נותנים היתר לגשת לבית משפט ולהוצל"פ.

לכן אם צד אחד רואה שהלה מתעלם מקיום הפס"ד, יכול לגשת לבית משפט [יחד עם השטר בוררות] לקבל אישור מבית משפט. ואח"כ יפנה לביה"ד לקבל היתר לאכוף את הפס"ד בבית משפט.

בהצלחה.