כיבוד אב אחרי מותו

שאלה:

רוצה לשאול:
אבי נפטר ולא היכרתי אותו כלל משום שעזב את הבית כשהייתי בת 6.
השתתפתי עם כל אחי בתשלום על חלקה במקום טוב ועל מצבה איכותית.
עכשיו אחי רוצים להוסיף מילים על המצבה מעבר לתשלום הבסיסי.
אחי אומרים לי: מה איתך? כיבוד הורים.
מבחינתי כיבוד הורים על מה ששלימתי הוא די והותר.
שאלתי היא האם אני חייבת בבוספת מילים בצורה מכובדת(באמת הבסיס הוא מעט מאד) או שמבחינת כיבוד הורים זה מספיק(אין לי עניין "לריב" עם אבי לאחר מותו.המילים היחידות שאני יכולה לומר עליו הן שהוא הביא אותי לעולם ונטש אבל לא אמרתי זאת לאחים שלי שהיו בקשר איתו).
מה דעת תורה על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

קראתי בצער את הכאב המבצבץ מבין השורות, שהרי ברור שמדובר כאן בסכום זניח שבכלל לא שווה לחשוב ולדון עליו בעת הזאת, ולכן הייתי מציע לך להיות שלמה עם עצמך, לתת את הסכום הזה ולהוסיף כיתוב שתהיה מצבה מכובדת לא יקרה שום דבר… אם השאיר אחריו ירושה כל שהיא בכל מקרה המצבה של מתוך הירושה קודמת למה שאתם מקבלים. יש חובה לכבד הורים גם לאחר מותם, יש גם חובה לכבד את ההורים גם אם לא גידלו אותך, עשי זאת ותדעי בעזרת ה' רק טוב.

בשורות טובות.