הדלקת נרות – נתינת מים בכוסית השמן מערב שבת

שאלה:

שבוע טוב
האם אפשר להדליק נרות שבת בשמן זית חצי כוסית מים ומעל שמן זית

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הכוונה היא להגביה את השמן שהפתילה לא תרד למטה או שלא יהיה צורך להדליק עמוק בתוך הכוסית או כדי שהיא לא תתפוצץ מהאש שבתוכה, מותר לכל הדעות לשים מים בכוסית מערב שבת, כאשר הכוונה לכבות את הנר, השו"ע אסר זאת והרמ"א מתיר, ראה סי' רסה סעיף ד. לכן כיון שבזמנינו אף אחד לא יעשה זאת כדי לגרום לכיבוי שלא תתקלקל הפתילה… התיר זאת בשו"ת אור לציון ח"ב פרק יח אות יז, גם לספרדים ההולכים בדעת השו"ע.

שבוע טוב ומבורך.