אישור הליכה לערכאות בתביעת חברה שאינם שומרי תו"מ

שאלה:

חברת קניות גדולה באינטרנט עשתה לי עוולה
אין סיכוי שהם יסכימו להגיע לדין תורה.
כמובן שאציין בכתב תביעה שאני מוכן לדון בבית דין.

האם אני יכול לקבל היתר ללכת לערכאות
[האם יש אפשרות לקבל אישור דרך האתר להליכה לערכאות]

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בחברה בבעלות חילוניים שאין סיכוי שהחברה תדון בב"ד, מותר לפנות לערכאות ללא תביעה בב"ד. [רצוי תמיד לשאול רב לפני שפונים לערכאות.]

כאשר מדובר באדם פרטי – גם חילוני, יש לפנות תחילה לב"ד, כדי לקבל היתר. הנסיון הוכיח שפעמים רבות הגיעו חילוניים לדון בבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כסף הקדשים סימן כו שכתב שבאדם מומר שודאי יסרב לבית דין, יכול לפנות מיד לערכאות.