מה נחשב אכילת עראי לגבי מעשר / מעשר בעלי תבלין

שאלה:

ערב טוב.
אני מגדל בגינה עשבי תבלין,ראיתי באתר שאף הם חייבים במעשר.
ברצוני לדעת האם במידה ואני מכין תה וכד' או כל שימוש אחר בגינה מבלי להכניס אותם לבית,האם גם אז הם מתחייבים במעשר?
כמו"כ, במידה ואני מכין חילטה מחוץ לבית ולאחמ"כ מכניס את הנוזל לבית,האם גם אז יהיה עלי להפריש תרו"מ מן הנוזל?
תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדעת שהנושא של ראיית פני בית הוא מאוד מוגבל, שהרי אם תלש שני פירות ונתן בידו זה כבר אכילת קבע שחייבת במעשר ורק אחד אחד פטור [ראה רמב"ם מעשר פרק ג], ובעשבים כאלו מאוד קשה להגדיר מה מוגדר אכילת עראי… בפרט, שיש סוברים שכל דבר שיש בו הכנה, ההכנה כבר מחשיבה זאת לקבע ולא עראי, ראה רמב"ם שם הלכה יט לענין קילף ונתן לתוך ידו, ואם כן הכנת תה היא ודאי מעשה משמעותי. לגבי עצם חיוב המעשרות בעלים אלו יש נדון רחב, ראה כאן.

לא דיברנו כאן על בעיית החרקים! עלים כאלו נגועים מאוד ולא ניתן לבודקם.

שבת שלום