התרת שבועה שנעשתה מתוך כעס / משחקי מחשב לילדים

שאלה:

שלום כבןד הרב
ייעוץ בבקשה
בשעת כעס נשבעתי באבי ז"ל שלא אתן לבן שלי לשק במחשב ( יודעת שזה נשמע מגוחך כעסתי נורא!)
מהעליי לעשות בכדי להתיר זאת?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה זה לא נשמע מגוחך, זה נשמע מאוד מאוד עצוב, שכן שבועה היא דבר חמור מאוד! יש לעשות התרת נדרים, וכל עוד לא עושים התרת נדרים לא ניתן להרשות לילד לשחק במחשב. למעשה ההמלצה היא בכלל לא לתת לילדים לשחק במחשב, זה גורם להם נזק בלתי הפיך לחשיבה שלהם לשמחה לחיי החברה ולכל ההתקדמות הרוחנית והגשמית שלהם בחיים. לילדים נותנים משחקי חשיבה חברתיים, משחקי כדור משחררים ושמחים, ומאוד מעודדים את הקריאה, כמובן בספרות של סופרי יראי שמים.

המחשב הוא כלי עבודה ולא כלי בידור.

רוב נחת.