צנון שנחתך בסכין בשרית לחותכו בסכין פרווה

שאלה:

סכין בשרית שחתכה צנון והצנון נהיה בשרי, סכין אחרת פרווה המשיכה לחתוך את הצנון שבלע מהסכין הבשרית
האם הסכין השניה יש לה דין של נ"ט בר נ"ט ועדיין היא היתר? האם הסכין השניה שתחתוך צנון אחר תהפוך אותו לבשרי?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה בודאי אין לחתוך צנון שנחתך בסכין בשרית או חלבית בסכין פרווה. כמו כן, צנון שנחתך בסכין בשרית אסור לאכול אותו עם חלבי.

במקרה שכבר חתכו בסכין פרווה צנון שנחתך בסכין בשרית או חלבית נחלקו הדעות: דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל או צנון חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והצנון והסכין נעשית בשרית, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לעשות כן לכתחילה.