פתחתי דלת בחוזקה ונשלפה הידית

שאלה:

שלום אם פעם למדתי בבית ספר למוזיקה ,כמו מכללה, ובטעות שלפתי את הידית של הדלת כי פתחתי חזק מידי האם אני לא צריך לשלם כי מסתמא יש שם אב בית ,שמשלמים לו לתקן כאלו דברים?תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

ידית של דלת לא אמורה להישלף מפתיחת דלת, גם לא מפתיחה חזקה. אלא אם כן הפתיחה הייתה בחוזקה ובצורה מוזרה מאוד. על כן אם לא היה התנהגות חריגה אין חובת תשלומים.

כמו כן אם הידית לא נפתחה אלא נשלפה, וצריך לחבר אותה, ולא היה צורך להביא טכנאי מיוחד, אלא תוקן על ידי המוסד, אין חובת תשלומים.

בהצלחה.