יורשים שחזרו בהם ממכירת הדירה

שאלה:

אנחנו עשרה יורשים לדירה שקיבלנו בירושה מההורים.
עמדנו למכור דירה וברגע האחרון חלה מחלוקת בין האחים. החלטנו לא למכור את הדירה בכלל ולהשאירה למען שלום בין האחים ומניעת מחלוקת. לא חתמנו חוזה עם הקונה רק היו חילופי דברים בין עורכי הדין. יומיים לפני המכירה התחרטנו.

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא נעשה קניין או חתימת חוזה, אין אפשרות לכפות עליכם את המכירה. הבעיה שניצבת שאם היה דיבור סופי שמעוניינים למכור, אסור לחזור מהדיבור משום מחוסרי אמנה. במקרה שלכם שזה תלוי בדעות של כל בני הבית, לא שייך את האיסור של מחוסרי אמנה. שהאחד שהבטיח למכור ומונעים ממנו האחים, לא נחשב שמבטל את הדיבור. ועל האחים האחרים אין איסור של מחוסרי אמנה כיון שהם לא הבטיחו למכור.

בהצלחה.