טבילה לאלמנה מסולקת דמים

שאלה:

אישה מבוגרת, אלמנה. (כבר אין לה וסת) שלא הייתה טובלת שנים רבות. (בחזקת נידה) לאחרונה התחזקה בשיעורי נשים. שואלת האם יש "עניין" לטבול על מנת להיות בחזקת טהורה למרות שכבר אין לה בעל. ואם כן אז האם צריך לעשות ע"י הפסק ו-7 נקיים (שהרי כבר שנים אינה רואה דם). ואם צריכה לברך על הטבילה (שהרי הטבילה סתם לשם טהרה ולא לבעל).

נ.ב רוב התשובות שלכם בנושאי אישות חסומות לי (כיון שיש לי סינון של נטפרי). אשמח אם תשלחו לי את התשובה גם במייל.

תשובה:

שלום וברכה

אשה שאין לה בעל אין כל טעם שתטבול, אא"כ יש חשש שהיא מקיימת קשר עם גברים חלילה.

ברכה והצלחה.