שיעורי "תורה" הבלים באינטרנט – זהירות

שאלה:

שמעתי שהיום כמעט כולם נפשות ולא רוח ונשמה אז האם במעשינו אנחנו משפיעים בעולמות העליונים או רק בעולם העשיה ? אם אפשר מקורות

תשובה:

שטויות והבלים, נשמתו של כל יהודי חצובה מתחת כסא הכבוד, כך כתוב באר"י, ומי שהמציא שהיום כולנו כמו גויים שיש להם רק נפש, הוא זה הצריך להביא ראיה…

למעשה שאלתך נובעת מחוסר הבנה אודות תפקידנו בעולם הזה… אם אכן לא היינו משפיעים בעולמות העליונים לא היינו כאן… זה כל תכלית הבריאה! מי שהתחיל ללמוד פעם מעט קבלה יודע שכל תכלית האדם במעשה המצוות והתפילות הוא להעלות מ"ן לעולם האצילות כדי לגרום לזיווג ז"א ונוק' מה שמביא את השפע לעולם הזה, כפי שאומרים בכל לשם יחוד ליחד שם… בלי זה אין כל ענין במעשה המצוות ודינו של העולם לחזור לתוהו, אין בו ענין! [למעשה ההשפעה עד רום המעלות אבל זה כבר לא המקום להסביר כיצד זה נעשה].

חשוב מאוד ללמוד תורה רק במקומות מוסמכים ולא אצל כל מיני הוזים חכמים בפני עצמם שמפרסמים שיעורים בגרוש באינטרנט… יש להשמר מהם מאוד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האמת שיש חוסר דיוק בדברי וזה נובע משימוש מקביל באותם מונחים, שכן כסא הכבוד בדרך כלל הוא עולם הבריאה, ומאידך נשמות ישראל חצובות מעולם האצילות, ולכן הן גם פועלות בו.

  2. לא הבנתי , אם נשמות ישראל תחת כסא הכבוד שזה עולם הבריאה איך נשמות ישראל חצובות מעולם האצילות ? עוד שאלה האם יש גן עדן בעולם האצילות וא”ק ומי מגיע לשם ?תודה רבה

  3. לכן אמרתי שהביטוי כסא הכבוד משמש לכמה ענינים, וכאן לא מדובר בעולם הכסא, אלא כן בעולם האצילות. אין גן עדן בעולם האצילות כיון שכולו אלוקות. יש הרבה להרחיב במהות עולם האצילות אבל נראה לי חסר טעם לעשות זאת בצורה הזו ועם אדם שעם כל הכבוד שאני רוחש לך, ואני באמת מעריץ את העבודה הפנימית שאתה עושה, אבל אתה עוד לא בלימוד קבלה…