לאחר שרכשו מעלית התברר שהמעלית לא מתאימה לבניין

שאלה:

קנו מעלית לבנין ביד שנייה ארוזה בקרטון ולאחר שניסו להרכיב אותה התברר ע"פ מומחים שהמעלית לא יכולה לשמש בפועל ! המוכר טוען שלא ידע מכך! מה ההלכה האם נחשב הדבר כמקח טעות, או אונאה בטעות ובטל מקח

תשובה:

שלום וברכה,

הנתונים בשאלה לא מספיקים כדי להשיב.

יש לבדוק האם אמרו למוכר את נתוני הבניין, וטעה המוכר והביא מעלית שלא מתאימה, בזה נחשב למקח טעות, ובטל המקח. אם לא הביאו לפניו נתונים, אלא קנו סתם, ואח"כ נוכחו לדעת שהקנייה לא מתאימה, ההפסד על הקונה, כיון שהשגיאה אירעה אל הקונה ולא אצל המוכר. – יש לברר את הנתונים המדויקים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רלג ס"א לגבי מקח שקיבל הקונה מין אחר ממה שביקש שנחשב למק"ט. ולכן אם הזמין מעלית מסוג אחד וקיבל סוג שונה המקח בטל. אך אם הזמין סתם לא ניתן לבטל.