הבעל דילג על ליל טבילה מחמת מריבה

שאלה:

הלילה טבלתי ובעלי התווכח איתי והלך לישון לא שימשנו. והוא גם לא מוכן

תשובה:

שלום רב,

זה ודאי לגמרי לא מצב תקין…הוא עבר על חיוב דאורייתא של עונה כמבואר בשו"ע או"ח סי' רמ ואבה"ע סי' עו. ראה שם בסי' רמ שבמצבים כאלה חובה על הפעל לפייס את אשתו כדי שיוכל לקיים את חובתו כראוי. נקווה שזה אירוע חד פעמי שלא יחזור לעולם. עשי גם את מאמץ שזה לא יחזור על עצמו אף פעם, כי זה גם לטובתך ולטובת קיום המשפחה באהבה אווחה ורעות.