אני פרוד מאשתי – האם אהיה חייב לשלם לה מזונות ומזונות ילדים כשתתבע?

שאלה:

אני פרוד עם טיפול שלום בית ההורים שלה משלמים לה כל ההוצאות האם יכול להיות שאם יהיה גירושין יוכלו לתבוע ממני מזונות למפרע בלי תביעה מפורשת יש לציין שגם ביחד ההורים עוזרים לה עיקר השאלה אם צריך תביעה

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לשלם לה למפרע מזונות אישה. ראה שו"ע אבה"ע סי' ע' סעי' ח': "עמד אחד מדעת עצמו וזנה משלו, אין הבעל חייב לשלם לו והרי זה איבד מעותיו". ועל כך הוסיף הרמ"א שלהלכה אין חילוק בין אדם אחר לבין אביה. ולעולם אי אפשר לתבוע מהבעל מזונות לשעבר. ראה בגידולי תרומה (שער סה ח"ב סי' ב' שהביא שכך יהיה הדין אפילו אם האדם שזן אותה גילה בדעתו שאינו מתכוון למחול ובכוונתו לתבוע את הבעל, ובכל זאת הדין הוא שהניח מעותיו על קרן הצבי.

אולם לגבי מזונות הילדים, היא יכולה לתבוע אותך גם למפרע. ראה בפסקי דין רבניים ח"ב עמוד 164 ואילך שם הוכיח הגרי"ש אלישיב שאין זה כפורע חובו של חברו וחייב לשלם לאשתו גם על המזונות קודם שתבעה. וכך הביא גם בשם מהרש"ם ח"ב סי' רלו. ולפי הנימוק שהביא שם המהרש"ם, אין חילוק בין אם היא זנה את הילד בנתיים או אביה כאשר הוא סמוך על שולחנו.