סגירת חלון בחדר עפ"י צוואת רבי יהודה חסיד

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
היה לנו בבית חדר ובו שני חלונות. את אחד החלונות סגרנו לגמרי (ע"י בלוקים). וכן חדר אחר שהיתה בו דלת יציאה למרפסת וגם אותה סגרנו לגמרי.
רק עכשיו נחשפנו לבעיתיות שבדבר לפי צוואת רבי יהודה חסיד.
רציתי לשאול אם יש פתח אחר בחדר גם כן צריך להחמיר.
רציתי לציין שהחדר עם שני החלונות הוא חדר של בנות מתבגרות שיש לנו עם הבת הגדולה בעיה של הדרדרות רוחנית.
אודה לתשובה דחופה.

תשובה:

שלום רב,

עפ"י צוואת רבי יהודה החסיד אכן אין לסגור פתח לגמרי, אלא יש להשאיר פתח קטן היכן שהיה החלון או הדלת. מה שנוהגים היום זה לעשות חור בגודל של מקדחה (כגון גודל של עפרון). ואפשר אף להסתיר את החור ע"י ריהוט וכד'. מעבר לזה כמובן שאין אנו יודעים כלום…

מקורות:

צוואת רבי יהודה החסיד אות כ’, והובא בבן איש חי שנה ב פ’ פנחס ובכף החיים יו”ד סי’ קטז אות קכב, ובס’ מילי דחסידותא שם כתב שדי בנקב כל שהוא.