תשלום חוב או צדקה – לשאול את הבעל

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
אם אשה אמרה שתתן בלי נדר כאשר מצבה הכספי יוטב ויתאפשר לה סכום מסוים לצדקה באם ה' יזכה אותה ויורד ממנה חוב מסוים שהרשויות דרשו ממנה, ובינתיים היא התחתנה בשעה טובה. האם עכשיו היא צריכה לשאול את בעלה לגבי נתינת הכסף לצדקה או שמכיוון שכבר חשבה על זה לפני הנישואין אין צורך, וגם בכל מקרה אם חלילה היה לה חוב נשאר עוד הייתה ממשיכה ומשלמת אותו
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בחוב שאינו מוגדר, שכן ההתחייבות היתה אם המצב יוטב וזה נושא של שיקול הדעת, עצם הנישואין מצריכים הוצאות רבות שגם משנים את התמונה, לכן ודאי יש לשאול את הבעל ובכלל להתרגל שכל דבר עושים ביחד, בין אם חייבים בין אם לאו. בנוסח שטר התנאים נאמר "ואל יעלימו ואל יבריחו לא זה מזו ולא זו מזה"…

חיים טובים ומאושרים!

הצטרף לדיון

תגובה 1