שתיית תה או קפה באמצע התפילה

שאלה:

שלום וברכה. האם מותר לשתות תה או קפה באמצע התפילה. ומה הדין בשבת שהתפילה ארוכה נודה על תשובה מנומקת. ברכה והצלחה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לשתות באמצע התפילה, בין ברוך שאמר לאחרי שמונה עשרה [ןלכתחילה עד אחרי תחנון] אסור כל הפסק בדיבור וכל שכן במעשה, ובשבת עוד נוסף כאן אחרי שמונה עשרה חיוב קידוש, מהרגע שמסיימים שמונה עשרה חייבים בקידוש ואסור לשתות לפני כן אפילו לגימת מים. מלבד זאת, כבר כתב המשנה ברורה בסוף סימן מ [לגבי יום חול עכשיו], שאף שמעיקר הדין מותר אכילת עראי עם תפילין, בזמנינו שמניחים רק בשעת התפילה אפשר שגם עראי אסור. שלא לדבר על כך שממש אינו כעומד לפני מלך. ועכ"פ כאמור בשבת הדין חמור עוד יותר והוא איסור גמור.

ערב טוב ומבורך.