לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עדיפות לסוג הנר לעילוי נשמה

שאלה:

ראיתי את התשובה בקשר להדלקת נרות לעלוי נשמה, ואבקש לכתוב לי אם יש תועלת באיזה סוג נר שמדליקין 1] שמן זית, 2] סתם שמנים, 3] שעוה, 4] פראפין וכדומה? נא לכתוב לי גם העדיפויות וגם הטעמים לזה. יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

בתיקוני זוהר דף מא נראה שיש עדיפות לשמן זית, ראה שם שנר ה' נשמת אדם,  ושמן זית הוא על פי סוד רמז לצדיק יסוד עולם ולמידת היסוד בכלל, קטונתי מלהבין בדברים אלו, אבל הובא בספרים שיש מעלה כזו על פי דברי התיקוני זוהר אלו.

אבל למעשה לא נהגו להקפיד בזה כידוע.