חפצים שנשכחים באוטובוסים שמגיעים למשרד ומהווים שם טרדה

שאלה:

במשרד של חברת נסיעות יש הרבה אבידות שנהגים מצאו ברכבי ההסעה והביאו אותם למשרד , החפצים מהווים מטרד ואין דרך למצוא את בעלי האבדה , מה נדרש לעשות במצב זה
?

תשובה:

שלום וברכה,

חפצים שאין בהם סימן, אין חובת השבה, ולכן יכולים בעלי המשרד לנהוג בחפצים האלו כרצונם.

חפצים שיש בהם סימן, חל עליהם חובת השבה. ואם החפצים מהווים מטרד, מותר לרשום בפנקס שמור את ערך החפצים, ולכשיבוא האובד יקבל את ערכם. ואחר הרישום בפנקס תוכל החברה לנהוג בחפצים כרצונם.

אם הנהגים באוטובוסים הם גויים, או שהמנקים את האוטובוס הינם גויים, אין חובת השבה גם על חפצים שיש בהם סימן, ורשאית החברה לנהוג גם בחפצים שיש בהם סימן, כרצונם.

בהצלחה.

מקורות:

חפץ שיש בו סימן ולא איתר את האובד יכול למוכרו או לשום את ערכו – ראה שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף כא.

אם המנקים הינם גויים אין חובת השבה גם בחפצים שאין בהם סימן – ראה שו"ע סימן רנט סעיף ח.