זכות הלומד בספר של בית המדרש

שאלה:

בס"ד
בבית מדרש יש קומת כניסה המשמשת בית כנסת וקומת עזרת נשים שבימי חול יש שם כולל אברכים אני בעל בית שמשתדל לקבוע עיתים ובמסגרת הקביעות לומד גמרא עם שוטנשטיין שנמצאת בקומת ביהכנ"ס(אולי מחוסר מקום בקומה העליונה) האם לאברך שלומד למעלה יש לו זכות קדימה בגמרא הזו? או כל הקודם זוכה ואין לאף אחד רשות להפריע לו?ז"א אומרת שאם אני באמצע הלימוד הוא יכול להגיד לי אני צריך את במרא הזו? האם אני מחוייב לתת לו?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שכל הבניין הוא רשות של בית כנסת אחת, ולא שתי בתי כנסיות של שתי בעלויות. ולכן בבית כנסת אחת, גם אם מחולק לשתי קומות, כל הקודם זוכה, ואם תפסת גמרא או ספר מסוים ואתה לומד בו, אין לאחרים זכות להפריע לך בלימוד הספר, עד סוף הלימוד. הספר שאול לך עד סוף הלימוד.

תמשיך לקבוע עיתים לתורה. אשריך!!!