תשלום למעון כשההורים טוענים שיש מחדל מצד הגננות

שאלה:

שלום רב

המקרה שלנו כזה שלחנו את הילד בן השנתיים למעון אצלנו בשכונה והילד חזר יום יום עם סימנים קשים של אלימות מצד ילדים אחרים אחרי דיבור גם עם המנהלת וגם עם המטפלות שלא עזורו רק אמרו שזה רגיל ונורמלי החלטנו שאין ברירה וחייבים להוציא את הילד מהמעון כי זה ממש לא מתקבל על הדעת שילד יחזור כל יום עם נשיכות קשות וסימנים כחולים אנחנו כן מבינים שזה יכול לקראות אבל לא בכזו תדירות עכשיו השאלה היא מה לגבי התשלום הגם שהוצאנו בסוף חודש הראשון המנהלת דורשת חודשיים אנחנו מצד שני חושבים שגם את החודש הראשון לא מגיע להם כי ממש לא על דעת זה התכוונו לשלוח ילד למעון שיחזור כל יום עם סימנים קשים

תשובה:

שלום וברכה,

עבור החודש הראשון ששלחתם את בנכם למעון, יש לשלם תשלום חודשי מלא, כיון שבסופו של דבר שמרו לכם על הילד וקיבלתם שירות.

עבור החודש הנוסף שהם דורשים – קנס על העזיבה, צריך לשמוע את שתי הצדדים כדי להחליט האם יש כאן מחדל של הגננות, או שההורים היסטריים מדאי. מומלץ ששתי הצדדים יכתבו את הטענות, ותשלחו לרב מקומי או כאן לאתר.

בהצלחה.