סמל של חברת תיקים העשויה צלב

שאלה:

שלום: תיק מחברת תיקים שהסמל שלה, עיגול אדום ובתוכו שתי וערב בצבע לבן (השתי לא ארוך מהערב) ונמצא בתיק בהרבה מקומות, על כל אבזם ועוד. מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אין בזה בעיה, משום שזה נעשה רק לסמל ולא מעבר לכך, לכן אין בזה חשש עבודה זרה וכד', ראה בהרחבה בשו"ת יחוה דעת ח"ג סי' סה שהביא הרבה פוסקים בנידון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתשובה האמורה מובא נידון, והרב מקל. שאלתי היא, בסמל של התיק שאינו דומה לשתי וערב לגמרי, כיון שהשתי שוה לערב, האם הוא בכלל הנידון של התשובה של הרב ביחו"ד (ג,סה).