שימוש במגבוני נייר בשבת

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול לגבי מגבוני נייר (מגבונים נשטפים באסלה) המצויים כיום
שלאחר בדיקה שעשיתי אין בשימוש בהם טופח ע"מ להטפיח אולם אם יקח המגבון ויסובב משני צדדיו יצא נוזל אולם בשימוש הרגיל שלו גם בחוזקה לא יוצא האם מותר להשתמש בהם בשבת:
א. האם גזרינן שמא יבוא לסחוט לא בשימוש הרגיל
ב. כייון שמעוניין במשקה אחשיבה וג"כ יהיה אסור אפילו שאין טופח ע"מ להטפיח
אשמח לקבל מקורות לתשובה
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמעונינים בנוזל הנסחט אין הבדל בין אם יש טופח על מנת להטפיח או לא, כפי שכתבנו כאן בהרחבה עם מקורות.

ספציפית לגבי מגבוני נייר בשונה ממגבוני בד בשמירת שבת כהלכתה מצדד בשם הגרש"ז אויערבך להקל, אבל רבים מחמירים, ראה בקישור הנ"ל.

בהצלחה