פתיחת דלת ארון שהתפרקה הידית בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: השבת כשרציתי לפתוח את אחת מדלתות ארון הקיר בביתי, מקום שתלויים בגדי השבת שלי, הידית יצאה מהמקום ונפלה . בדלת הארון נשאר רק הבורג . כמובן שניתן לאחוז בבורג וכך לפתוח את דלת הארון. השאלה: האם מותר לפתוח כך את הדלת בשבת, ע"מ להוציא בגדי שבת או שהדלת הופכת למוקצה, כי הרי ניתן בקלות לתקן את הידית וזה אולי אסור בשבת.

תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אם החיבור הוא רק על ידי הידוק, שהאיסור הוא רק מדרבנן יש להקל, אבל אם החיבור הוא על ידי תקיעת מסמר או הברגה, זו אכן בעיה, ראה שלמי יהודה פרק ד הערה נ בשם הגרי"ש אלישיב. אא"כ זה התפרק כבר לפני שבת ולא טרח לתקן.