מה זה פילגש?

שאלה:

חבר שלי נשוי ויש לו חברה יהודיה שנשואה לגוי שטובלת במיקווה אישתו לא מקיימת יחסי אישות איתו האם דינה פילגש

תשובה:

שלום רב,

ראשית גם פילגש אסורה. ורעת הרמב"ם בפרק א' מהלכות אישות הלכה ד' שזה איסור דאורייתא. אבל בכל מקרה מאחר שהיא נשואה לגוי, למרות שלא תופס קידושין, והיא נחשבת לפנויה מצד ההלכה, אבל גם אינה יכולה להיות פילגש. משום שפילגש היא המיוחדת לאדם מסוים, רק בלי קידושין, אבל מאחר שהיא בכלל נשואה או מרגישה נשואה ומחוייבת לאדם אחר, ברור שאינה יכולה להיות פילגש של אדם אחר. ראה מה שכתב שם הראב"ד: "אין קדשה אלא מזומנת והיא המופקרת לכל אדם אבל המייחדת עצמה לאיש אחד אין בה לא מלקות ולא איסור לאו והיא הפילגש הכתובה".