לפטר עובדת בגלל שיש לה בת זוג

שאלה:

כבוד הרבנים
אשתי מפעילה סטודיו לנשים בלבד לכל מיני חוגים, כושר וכו' חלק מהמורות דתיות וחלק חילוניות לאחרונה נודע לנו שמורה אחת היא מאותם נשים שיש להן בת זוג, האם אנחנו צריכים לפטר אותה, ואם כן באיזה תואנה, האם אנו צריכים לחשוש לשמא היא תיפרד מהבת זוג שלה,ותפתה אחת מהבנות בחוג שלה או לא

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי אין סיבה לפטר אותה. העובדה שכך היא נוהגת בחייה האישיים, אינה משפיעה על מה שהיא מלמדת. וכשם שלא שאלת האם לפטר אותה משום שהיא מחללת שבת כך אני לא רואה סיבה לפטר אם היא עוברת על איסורים אחרים. שאגב, זה לא מוגדר כאיסור דאורייתא אצל נשים, אלא כמעשה ארץ מצרים, ראה שו"ע אבה"ע סוף סי' כ'