לסמוך על המוכר לגבי ערלה / כשרות

שאלה:

1. קניתי רימונים בשוק מחנה יהודה והמוכר אמר שאין בעיה של ערלה האם אפשר לסמוך עליו (כמובן שמעשר אפריש לבד)
2. מה לגבי תמרים מזן מג'הול האם יש חשש ערלה
3. שאלה כללית יש הרבה חנויות שהמוכר דתי הוא מוכר בתפזורת ואין הכשר על החנות האם אפשר לסמול עליו שזה מהכשר פלוני
תודה

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לסמוך על המוכר בענין ערלה, ראשית, מי אמר לך כמה יראת שמים יש לו… להלוות לו כסף בלי ערבים היית מסכים?… לא בטוח… שנית, איך הוא יכול לדעת כזה דבר? זה דבר שמצריך המון פיקוח מקצועי של מערכת כשרות, מה זה קשור למוכר?

גם בתמרים יש חשש ערלה.

לא רצוי לסמוך על המוכר בענין מכירת ממתקים בתפזורת, אלא אם כן הוא מוכר לך כירא שמים.