להוריד משחקים מאינטרנט לבירור

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם אדם רשאי להוריד משחקים באופן פיראטי בהנחה שלא יקנה את המשחקים הללו בכלל
והאם רשאי לבדוק את התוכן של המשחקים באופן שיכול להתקל בתוכן לא צנוע במהלך בדיקה
[בעיקרון זה הולך שיש אתרים פיראטיים שמביאים רשימה של משחקים וכדי לדעת מה התוכן של המשחק כמו גיל אם המשחק מכיל תוכן לא צנוע שלא מתאים וכו ככה ניתן לבדוק]
באופן שהבדיקה של התוכן היא חד פעמית

תשובה:

שלום וברכה,

יש שהתירו להעתיק תוכנות אם ברור שהמעתיק לא ירכוש בעצמו. אך להלכה לא ניתן להקל בזה, ואין להעתיק ולפרוץ זכויות יוצרים.

אם מוריד חד פעמי כדי לבדוק את התוכן, כדי שיוכל האם לרכוש את הסרטים – מותר.

בהצלחה.