כלי חלבי כבוש בנוזל חריף

שאלה:

שלום וברכה!
ברצוני לשאול, האם אלכוהול נחשב לדבר חריף, לעניין השבחת טעם פגום. לדוגמא, אם כף בשרית לאו בת יומא השרו באלכוהול מעת לעת, האם ניתן להשתמש באלכוהול למאכל חלבי.
אשמח לקבל מקור.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מקור ברור לאלכוהול, אבל סביר שאם לגבי מיץ לימון כתבו הפוסקים בסי צו שהוא נחשב דבר חריף, גם אלכוהול דינו כך. מה שחשוב להדגיש, שכאשר כובשים כלי אפילו שאינו בן יומו בדבר חריף, לא צריך שיהיה מעת לעת! כבר בתוך 18 דק' ויש אומרים גם בפחות, הוא נהיה כבוש.

מקורות:

ראה אהל יעקב עמ' שצו.