הוצאות על רפואת האשה מכספי מעשרות

שאלה:

שלום וברכה לכ' הרבנים שליט"א.
האם מימון עסק כושל של אשתי שסובלת מדיכאונות וחרדות יכול להחשב מכספי מעשרות?
(תעסוקה בעסק זה ממלא אותה ועוזר לה להחלים)

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום להפריש לצרכי רפואת האשה מדמי מעשרות, כפי שלא ניתן לקנות לה תרופות בכספי מעשרות. אלא שכיון שבסופו של דבר מדובר בהוצאות על עסק, גם אם כרגע אתה לא מאמין בו, תוכל להחשיב כסף זה כהוצאות לצורך הפרנסה, שמנכים אותם מחישובי הרווח. כלומר, אם אתה מרויח 10,000 ש"ח ומוציא על נסיעות לעבודה 1000 ש"ח ועל העסק של אשתך עוד 2000 ש"ח, ניתן לומר שהרווח הסופי שלך הוא רק 7000 ש"ח, וממילא המעשר הוא 700 ש"ח בלבד.

רפואה שלמה!