השתתפות בבחירות בראי היהדות

שאלה:

רציתי לשאול איך מותר להצביע בבחירות הרי המפלגות מצביעות בעד תקציב המדינה שיש בו הרבה כסף שהולך לעבירות? (ארועי תועבה, כנסיות, גיוס בנות, חילולי שבת וכו').

תשובה:

שלום וברכה

אכן על מדוכה זו ישבו גדולי הדור האחרון, וההחלטה היא שכדי להציל כל מה שניתן, לקיים חיי יהדות בארץ ישראל ולהשפיע כמה שיותר על קבלת ההחלטות, מותר ואף מצוה להשתתף בבחירות, וכמובן רק למפלגה חרדית הפועלת בכל דבר על פי הנחיית גדולי הדור. ההחלטות שאינן על פי הלכה בלאו הכי תתקבלנה, גם אם לא נשתתף, ועוד הרבה יותר, השותפות שלנו מועילה להשפיע כמה שיותר יהדות במדינת ישראל.

שנזכה לביאת המשיח במהרה בימינו, ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ידוע שיש בענין זה גישות שונות, חסידי סאטמר למשל מתוך התנגדות כללית למדינה נמנעים לגמרי מכל השתתפות, ואף בין חכמי ירושלים הספרדים יש שנמנעו מכל השתתפות מהטעם הנ"ל, אולם רוב מנין ובנין של גדולי ישראל הכריעו בענין זה בעד ההשתתפות, בראשם גם מחכמי הספרדים כמו הגר"ע יוסף הבבא סאלי זיע"א ועוד רבים.