שאלה:
תבנית אפיה בשרית רותחת שיצאה מן התנור, ונפלה עליה פרוסת גבינה צהובה- האם ניתן להכשיר?
תשובה:
שלום וברכה
אם התבנית היתה עם מאכל בשרי רותח וללא רוטב, נמצא שהיא בלעה בו ביום גם בשר רותח וגם חלב – היא צריכה ליבון חמור ולא ניתן להכשיר. אבל אם המאכל פרווה והיא לא בלעה בשרי ב24 שעות האחרונות, ניתן להכשיר על ידי ליבון קל, לנקותה היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, להכניס לתנור נקי היטב ריק, ולהפעיל על החום המירבי חצי שעה.
שבת שלום
האם אין זה משנה שהבליעה הייתה אחר שהתבנית יצאה מהתנור?
התבנית היתה רותחת והיא כלי ראשון.
השאר תגובה