שמירת מעשרות עבור רכישת דירה

שאלה:

האם מותר לבחור רווק לשמור(לחסוך) כספי מעשרות עבור רכישת דירה?

תשובה:

ההיתר שנתנו לשמור כספי מעשרות לצורך רכישת דירה על ידי שעושים בזה בינתיים גמ"ח, נאמר לגבי הורים המחתנים ילדים שיש בזה מצוה של הכנסת כלה ומותר לעשות זאת מכספי מעשר, אבל אדם שחוסך עבור עצמו אין בזה מצוה ולכאורה אין כל מקום לעשות זאת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב

    1 ואם מדובר בזוג נשוי וחוסכים עבור עצמם זה מותר?
    שרוצים בתחילת החיים לעבוד קצת יותר ולחסוך ואחר כך שהבעל יוכל לעבוד פחות וללמוד יותר תורה
    וכמובן רוצים לדאוג לא ליפול לנטל על אף אחד
    2 כמו כן האם גם במקרה של רווק יכול בעצמו לתת את הכסף לגמ"ח של הלוואה ובו היום יקבל כספו בחזרה וזה יחשב לו כנתינת מעשרות?

    תודה רבה

  2. 1. יש נושא אחר, מי הוא שחייב במעשר כספים, ובזה אדם שאין די בהכנסותיו לצרכיו הבסיסיים פטור, אבל אם יש די בפרנסה רק שהוא רוצה דירה משל עצמו, אין טעם להשאיר את המעשר.
    2. על זה השבתי בגוף התשובה.