חינוך לתפילה בציבור

שאלה:

יש לי בן בגיל 11 האם ראוי להכריח את הילד להתפלל במנין ביחד עם האבא או לתת לו להתפלל בבית והאם בכלל ראוי להכריח ילד להתפלל

תשובה:

שלום וברכה

להכריח זה אף פעם לא טוב! זה גורם לריחוק מהדבר ומשיג תוצאות הפוכות. אבל כיון שמדובר בילד בן 11 שלכל הדעות אמור כבר להגיע לבית הכנסת לפחות בשבת [בימי החול בדרך כלל מתפללים בבית הספר], כדאי להרגיל אותו לאט לאט באמצעות מבצעים פרסים וכדומה, בתחילה לזמן קצר יותר ואחר כך להוסיף. שיבוא בתחילה לחלקים היותר משמעותיים. אפשר לעשות מזה גם אירוע חגיגי, לקנות סידור חדש עם הקדשה מההורים לרגל תחילת מבצע זה, לדבר איתו בנועם על חשיבות הענין. לספר סיפורים בשולחן שבת על גודל חשיבות ענין זה, אם לא פונים ישירות לילד לפעמים זה משפיע יותר.

בהצלחה ורוב נחת.