אחסון מאכל כבוש בקופסא חלבית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לאחסן חצילים-כבושים-במלח (שקונים מהסופר בשימורים) בתוך קופסאת פלסטיק חלבית, ואז לאכול את החצילים בתוך סעודה בשרית?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם זה יהיה בקופסה עם הרוטב יותר מ24 שעות, ה אכן בעיה מצד כבוש כמבושל, ראה ש”ך וט”ז ריש סי’ קה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכבוד הרב
    ואז אחרי 24 שעות החצילים יחשבו כמאכל חלבי ממש?
    כמו כן הבנתי שאם זה דבר חריף זה אפילו פחות מ24 שעות כדי להחשב כבוש כמבושל
    אז כמה זמן במקרה של חריף? וכמו כן מה נחשב חריף אם למשל שמו איזה 2 פלפלים חריפים יחד עם כל החצילים זה חריף?
    תודה רבה

  2. בדבר חריף הכבישה היא בכמה דק' [בין 6 דק' ל18 דק'] אבל מה שיש בתוך הסלט דבר חריף כמו שום או פלפל זה לא מחשיב אותו כחריף, רק אם הרוב חריף, כמו חרדל.