שכן שמרעיש בשעות מאוחרות של הלילה

שאלה:

שלום יש על ידי שכן שמפעיל רמקול "בוקסה" ענק לפעמים בלילה האם מותר לי להזמין לו פקח שיתן לו דו"ח וקנס כספי ואם כן מאיזה שעה בלילה והאם אף ביום כשעושה רעש חריג

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למחות באדם שמרעיש בשעות מנוחה, ואם לא נשמע למחאה מותר למוסרו למשטרה, בפרט שבמסירה למשטרה לא מסכן את המרעיש, אלא הם מתרים בו ואם לא ישמע ייקנסו אותו. ואין נחשב למסירה כלל.

בהצלחה.

מקורות:

לדעת השו"ע (חו"מ סימן קנו סעיף ב) ניתן למחות באדם שעושה רעש חרי בתוך ביתו ומפריע את השקט של השכנים. ודעת הרמ"א (שם) שהיות וזכותו של אדם לעשות בביתו כרצונו אין אפשרות לעכב עליו שלא להרעיש כאשר המלאכה שמרעישה נעשית בביתו הפרטי. וממשיך הרמ"א שאם יש חולים והרעש מזיק יכולים למחות בו. וכתבו פוסקי זמנינו שבשעות מנוחה, מותר למחות באדם שמרעיש בתוך ביתו, שאם לא יירדמו בשעות השינה יגיע להם חולי, וכולם מוגדרים כחולים.