עבודת גוי בשבת בעסק של יהודי

שאלה:

שלום לרבנים חברת מחשבים אחד העובדים שהיא מעסיקה הוא גוי האם אפשר שיהיה בכוננות בשבת אם תהיה תקלה הוא יתקן את התקלה בשבת מביתו דרך המחשב שלו . אם כן צריך לומר לו בדרך מסוימת ? או להכניס בחוזה העבודה שלו סעיף מסוים ? או רק להודיעה לו שהוא כונן בשבת . יישר כח !

תשובה:

שלום וברכה

יש בהלכה איסור של הנאה ממעשה שבת של גוי הנעשה עבור יהודי, כך שאין כל דרך להתיר עבודה של גוי בשבת אלא באחד משני האופנים: או לצורך חולה [ואפילו שאין בו סכנה], או בצורה יותר מסובכת, שביום השבת כל העסק קנוי לגוי בחוזה התקף על פי דין כך שהוא עושה בשלו ולא בשל היהודי [צריך באופן זה שהרווחים מיום זה יהיו שלו, אלא שהוא משלם שכירות גבוהה, זה קצת מורכב], ובאופן שאין חשש מראית העין, וכגון שמפורסם שהעסק שלו בשבת, או שמלאכתו אינה ידועה וניכרת לאנשים מבחוץ.