מעשר לאירגונים למען איכות הסביבה וצער בעלי חיים

שאלה:

שלום, לגבי מצוות מעשר, האם מותר לתת את המעשר לארגונים שפועלים למען איכות הסביבה או למען בעלי חיים או שמעשר הוא אך ורק לעניים?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה רק לעניים ובפרט תלמידי חכמים, ואם רגיל בכך יכול לתת גם לצרכי מצוה אחרים כמו בית כנסת וכדומה, אבל לא לאירגונים שהזכרת. גם אם אתה מאמין בפעולותיהם שיש בהם תועלת וחשיבות לאנושות זה עדיין לא צרכי מצוה. ובכלל עניי עמך מרובים כל כך, באמת חשוב יותר לעזור לבני אדם לפני בעלי החיים…

בהצלחה