שאלה:
שלום לרב מחבת בשרי שאינו בן יומו שבישלו בו חלבי האם צריך ליבון חמור או קל האם זה נקרא היתרא בלע ? אשמח מאוד למקורות.תודה
תשובה:
שלום וברכה
כיון שאינו בן יומו [אם הוא נקי, אחרת הוא בן יומו] זה אכן נקרא היתרא בלע.
מקורות:
פתחי תשובה סי' קכא ס"ק ז בשם החתם סופר.
לכבוד הרב
אם זה היתרא בלע אז מספיק ליבון קל?
האם אפשר להקל אפילו רק הגעלה (במקרה שחס על המחבת)?
1. כן. 2. לא אפשרי בדרך כלל כיון שלא ניתן להגיע לנקיון מוחלט בלי שום דבר שרוף וזה תנאי הכרחי בהגעלה.
תודה רבה
השאר תגובה