האם עדיף להיות שוגג?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם יש נושא מסויים שאני לא יודע בו את ההלכה ועכשיו אני שוגג הו אם אני עובר עליו
ואני יודע שאם אני ישאל ואני יקבל תשובה אני ידע שאני יעבור או לא יעמוד בזה האם עדיף יותר לא לדעת ולהיות שוגג בצד הרע מאשר להיות מזיד?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה יודע שיש כאן שאלה ואתה טומן ראשך בחול זה פשיעה גמורה, מה שאמרו מוטב שיהיו שוגגים ואל יהיו מזידים הכוונה כשחוטא אינו יודע כלום ואני מסתפק אם לספר לו על ההלכה ועל האיסור שהוא לא יודע עליו, שאם נראה שבלאו הכי לא יעמוד בזה מוטב שיהיה שוגג, אבל במקרה שלך חובה גמורה לברר את ההלכה ואין כל שאלה בדבר. ובעז"ה תתפלל וה' יתן לך כח לקיים הכל כדין.