צירוף הפטור מֵחַלָה עם הנפטר כבר מֵחַלָה

שאלה:

א. לחמניות ביתיות, הפטורות מחלה מחמת שהכינו פחות משיעור החייב, הנמצאות באותו כלי עם לחמניות אחרות – שיחד, עקרונית יש שיעור החייב בחלה, אלא שהלחמניות השניות כבר התחייבו בכך בלי קשר ואף הופרשה מהן כבר חלה.
האם הלחמניות הראשונות מתחייבות בחלה?
ב. האם מקפיא מצרף לחמים לשיעור חלה (בכלל)?

תשובה:

בצק שכבר הופרש אינו מצטרף לשיעור חלה על ידי צירוף סל. מקרר או מקפיא שנפחו יותר מ332 ליטר ספק אם מצרף, אבל בפחות מכך הוא מצרף [על פי ספקו של המקדש מעט סי' שכה לגבי כלי שיש בו נפח ארבעים סאה האם הוא מצרף לחיוב חלה].