הסתרת מזוזה מפני מוסלמים בחו״ל

שאלה:

מי שגר בחצר שבו יש מרכז תמיכה למוסלמים וחושש שיעקרו את מזוזת ביתו החיצונית, האם יכול לשקוע אותה במקום קביעתה ולכסותה או להניחה בולטת אבל מכוסה בכיסוי הדומה לכפתור צלצול או משהו אחר, להסתיר את המזוזה ?

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לקבוע את המזוזה בעומק כך שלא יוכלו להשחיתה, אבל לכתחילה יש לעשות באופן שהיא כן תהיה ניכרת ויראו שיש כאן מזוזה, לכן יש להשאיר חור שדרכו יראו שיש מזוזה בפנים, אבל להשחית לא יוכלו. אמנם אם אתה חושש שגם כך כלולים להשחיתה או לפגוע בבית ניתן גם להסתיר לגמרי.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רפט סעי' ד וערוך השלחן שם סעי' טז. וראה יד הקטנה פ"ג סעי' כד שכתב, שיש חובה והיא לעיכובא שיהיה נראה בחוץ שיש כאן מזוזה, ולכן לדבריו יש להשאיר חור קטן וכנ"ל, והובא בפת"ש שם סק"ה, ובערוך השלחן שם סעי' יט. ובבן איש חי שנה ב פ' כי תבוא אות יד כתב, שא"צ לראות את המזוזה עצמה, ויכול לצייר כנגד מקומה את האות ש' ודי בזה. אמנם אם אי אפשר גם בזה נראה ביד הקטנה שם שיש להקל לעשות אף באופן שאינה ניכרת כלל.