בישול גוי – האם אוסר את הכלי?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרבנים
אני גר בחו״ל יש לי מטבח בבית כנסת ולא הייתי שם משך שבוע שלם ואני יודע שאנשי הקהילה (לא כ״כ דתיים) הכינו אוכל במטבח פעמיים בשבוע שלא היתי שם ויש לי חשש מאוד גדול שהיה שם בישול גוי האם מותר לי לבשל ולהכין אוכל במטבח בלי להכשיר את הכלים? בהסתמך על דיעות הראשונים שאין הכלים נאסרים ועוד דיעה שמקילה בבית ישראל וגם זה אולי רק ספק בישול גוי ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בספק, ואתה גם לא יודע באיזה כלים השתמשו, כך שכדי להכשיר צריך להכשיר את כל הכלים במטבח, יש להקל ואין צורך בהכשרה.

להבא יש לנעול היטב את המטבח, מי אומר שזו הבעיה היחידה, אולי עשו בשר בחלב? מטבח כשר צריך להיות מפוקח כל הזמן.

מקורות:

עי’ שו”ע יו”ד סו”ס קיג במחל’ הפוסקים אם צריך הגעלה בבישולי עכו"ם, והכרעת השו”ע שצריך הגעלה, וכלי חרס יש להגעיל ג’ פעמים, אך אם נתערבו הכלים בכלים אחרים, דינו כדין דבר שיש לו מתירין שנתערב שאם יש בו טירחא בטל כמבואר בשו”ע יו”ד סי’ קג ובש”ך שם סק”ח ע”ש.