תביעה כספית מישראל שהכה ישראל

שאלה:

שלום
בחור בן 19 ארב לבחור בגיל 15 והכה בו בבקבוק לראשו ההורים של הפוגע מתחננים לסליחה ולשלם האם על הורי הנפגע לסלוח ולהרגיע את בנם בם 15 או לתבוע כסף ולא לסלוח שבנם יכול לפגוע באחרים מה גם שהורי הנפגע לא התלוננו במשטרה האם יש להתלונן או לחוס על עתיד הפוגע תודה

תשובה:

שלום וברכה,

על ענייני הכאות מותר למסור למשטרה כדי שיטופל המכה. אמנם אם ההכאה הייתה חד פעמים וההורים מטפלים בנושא, ראוי להימנע מהלשנה במשטרה. אם אותו בחור הוא מכה בצורה כרונית, וקיים חשש שימשיך להכות אחרים ורק במשטרה יעצרו אותו ממעשיו, מותר וראוי להלשין כדי למגר את התופעה.

בהצלחה.

נ.ב. אין לראות בתשובה זו הוראה שסותרת לחוק. ואם החוק מחייב למסור למשטרה הרי שהתשובה הנ"ל בטילה.