שקית שנשכחה בחנות ואין לה דורש

שאלה:

נשכחה בחנות שבה אני עובדת שקית של קניות מהסופר. כבר שבוע ואף אחד לא בא לדרוש אותה. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

דין השקית כדין אבדה שיש בה סימן – המקום שהונח נחשב לסימן. ולכן יש חובת הכרזה והשבה על השקית. ולכן יש לתלות מודעה במקום מרכזי באזור החנות. אם בכל אופן לא יגיע המאבד, ניתן לפדות את השקית במעות – לרשום את ערך תכולת השקית בפנקס שמור, ולקחת את השקית לעצמך.

בהצלחה.

נ.ב. כדי למנוע בעיות כאלו בעתיד, ראוי לכתוב מודעה בחנות שכל החפצים שנשכחים בחנות ולא יידרשו תוך שבוע ימים, יהיה הפקר. ואם יקרה כזה שוב יכול בעל החנות לעשות בשקית כרצונו.