שאלה:
שלום,
אני מבית דתי והוריי מקפידים על כשרות. ספציפית לגבי שיבולת שועל, קונים אצלנו שקיות אטומות בהכשר בד"ץ ובודקים אותן רק מבחוץ שאין בהן קורים וכו', אך ללא סינון ובדיקה לאחר מכן. ניסיתי לדבר איתם על כך שיש לברור שיבולת שועל יותר בעיון, אך הם לא היו מוכנים לקבל את זה, מתוך מחשבה שזו החמרה שאין בה צורך. בביתנו משתמשים בקוואקר בעיקר להכנת עוגיות, ומשתמשים בד"כ בכמות גדולה יחסית של שקיות בבת אחת. האם אסור כלל לאכול מאכלים בבית שמכילים קוואקר?
תשובה:
שלום רב
שיבולת שועל מקופסאות מתכת אטומות אינו חייב בדיקה, משקיות, יש לסנן במסננת איטריות ולראות שלא נופלים חרקים זעירים. במידה ונמצאה נגיעות אין להשתמש כיון שלא ניתן לנקותו.
בדיעבד שלא בדקת, כיון שאחוזי הנגיעות בשיבולת שועל נמוכים יחסית [כמובן כשאין סימנים המעידים על כך] מותר לאכול, כך שאתה רשאי לאכול מהעוגיות.