לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ראתה דם באמצע תשמיש

שאלה:

כבוד הרב שלום
בנוגע למשמש עם הטהורה ואמרה נטמאתי ופירש באיבר מת הרי אנוס ופטור. אולם מדוע מובא בפוסקים ש"ימלא פחד ואימה על העבירה שבאה לידו" וכן מה המשמעות של זה. האם צריך תשובה או כפרה (הרי אנוס פטור לגמרי)
בנוסף: אם שימש עם אשתו טהורה ורק לאחר תשמיש בדקה וראתה גוון ורוד ולאחר מכן לא ראתה יותר וגם לאחר יום ועדיין לא קבלה וסת. וכן הבעל בדק ולא ראה כלל גוון או כתם לאחר תשמיש.
האם במקרה זה גם נאמר "ימלא פחד ואימה וכו'
כמו כן לגבי קביעת וסת האם צריכה לפרוש בחודש הבא סמוך לאותה עונה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הפחד ואימה אינו משום שצריך כפרה, שהרי מפורש שם ברמ"א בסי' קפה שאין צורך בכפרה אלא כשפירש באיבר חי, אלא שסוף סוף אין זה לרצון ה' שישמש עם נדה, וגם עבירה באונס הוא מכשול.

במקרה של הגוון הורוד אחר תשמיש יתכן מאוד שזה מעט דם פצע שיצא מחמת הרגישות שיש בצוואר הרחם ואינו דם נדות [לא סומכים על כך בלא בדיקת אחות להתירה ולומר שאינה נדה מכאן ולהבא, אבל לענין המכשול הנ"ל יש להקל עוד יותר]. ניתן לבדוק זאת בבדיקת אחות טהרה, יתכן שתמצא רגישות מדממת בחיכוך וניתן יהיה לתלות בה אם הדימום ספונטני.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי מדיין גדול ומפורסם (ניסיון רב) שיעץ שמרגע שעוברים את העונה בינונית (או הפלגה וכו') כדאי לבדוק לפני תשמיש, (עד שידעו שהיא בהריון, או שיבוא המחזור)